*Fotografija je simbolična
Hišne preiskave potekajo na širšem območju celjske policijske uprave.

Kot sporočajo s Policijske uprave Celje, kriminalisti gospodarskega oddelka Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje v sodelovanju z mariborskimi kolegi in policisti več policijskih postaj, danes opravljajo več hišnih preiskav na širšem območju celjske policijske uprave.

Za čas preiskovalnih dejanj so prostost odvzeli enajstim osebam.

Sumi korupcije pri delu javnih uslužbencev?

Hišne preiskave potekajo zaradi utemeljenih sumov korupcijskih kaznivih dejanj jemanja in dajanja podkupnine v okviru kršenja zakona o javnem naročanju.

Po kazenskem zakoniku je za uradno osebo ali javnega uslužbenca, ki zahteva ali sprejme podkupnino, zagrožena kazen od enega do petih letih zapora in še denarna kazen. Osebi, ki uradni osebi ali javnemu uslužbencu, ponudi nagrado oziroma da podkupnino, pa grozi zapor od šestih mesecev do štirih let in še denarna kazen.

Več informacij bodo pristojni sporočili v prihodnjih dneh. 

Preiskave tudi na celjski občini

Po neuradnih informacijah časopisa Večer hišne preiskave potekajo v štirih občinah, med njimi tudi v celjski in vojniški. Da so pri njih potekale hišne preiskave, so za Večer potrdili na Mestni občini Celje.

V preiskavi naj bi se znašli posamezniki na oddelku za okolje in prostor omenjenih občin, primeri pa naj bi se navezovali na navidezne konkurenčne ponudbe za javne razpise sicer manjših vrednosti.

Kriminalisti naj bi obiskali tudi nekatera manjša gradbena podjetja, še poroča Večer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice