Slika je simbolična.
Na Hrvaškem našli ostanke športnega letala.

Na Hrvaškem so po večurni iskalni operaciji, v kateri je ob podpori vojaškega helikopterja sodelovalo okoli 120 oseb, zvečer našli ostanke športnega motornega letala Cirrus 20, ki je sredi dneva med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja.

Ekipa gorskih reševalcev je ostanke našla na težko dostopnem gozdnatem območju pri vzpetini Mali Makovnik v Karlovški županiji, tik ob meji z Ličko-senjsko županijo, je objavila hrvaška gorska reševalna služba.

Območje so zavarovali, začenja se ogled, je po poročanju portala index.hr povedal vodja iskalne operacije Joso Živković.

Na lokacijo prihaja tudi preiskovalec letalskih nesreč. Za zdaj ni informacij, ali so najdeni tudi ostanki ponesrečenih pilota in potnikov.

Letalo, ki je bilo po informacijah medijev registrirano na Nizozemskem, je vzletelo z mariborskega letališča, kamor naj bi priletelo iz Avstrije, namenjeno pa je bilo v Pulj. Okoli 12.30 ure je nad območjem med obema omenjenima županijama izginilo z radarja.

Pristojni so sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri je ob podpori helikopterja hrvaške vojske in brezpilotnih letalnikov sodelovalo okoli 120 oseb - pripadniki civilne zaščite, policisti, reševalci postaj gorske reševalne službe iz Karlovca, Gospića, Ogulina in Zagreba ter lokalni gasilci.

Iskanje je potekalo na gozdnatem in neprehodnem terenu, oteževalo ga je deževno in megleno vreme.

Na območju bi lahko bile tudi še mine iz časov vojne v 90. letih minulega stoletja, kar je sodelujočim omejevalo manevrski prostor.

Uradnih informacij o osebah, ki so bile v letalu ni. Po neuradnih informacijah portala Telegram pa je šlo za tri osebe.

Po neuradnih informacijah Mariborinfo naj bi letalo včeraj pristalo v Mariboru, od koder je danes poletelo proti Pulju. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice