Na območju centra za ravnanje z odpadki družbe Saubermacher v Lenartu v Slovenskih Goricah je včeraj znova zagorelo.

Ob 17.38 je v industrijskem objektu podjetja Saubermacher v Lenartu zagorelo na zunanji deponiji mešanih odpadkov na površini okoli 300 kvadratnih metrov.

Posredovali so gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Lenart, Sveta Trojica, Selce, Benedikt, Voličina, Sveti Jurij, Osek in Sveta Ana, ki so požar omejili in pogasili ter površino temeljito prekopali in zalili z vodo. Obveščene so bile vse pristojne službe, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in varovanje.

Jože Fras, namestnik poveljnika Gasilske zveze Lenart, je povedal, da je »109 gasilcev iz osmih gasilskih društev za vsak slučaj organiziralo požarno stražo. Veter med požarom in gašenjem se je nekoliko umiril in ni oteževal intervencije.«

»Goreli so mešani komunalni odpadki, najprej so jih z vodo pogasili, nato so z delovnimi stroji Saubermacherjevi zaposleni razkopali kup in so ponovno zalili z vodo. Požar so zaznale termovizijske kamere, zato je bila intervencija hitrejsa in so požar gasilci lažje obvladali,« je še povedal Fras.

»Posredovanje gasilcev je bilo tako hitro tudi zato, ker so se pravkar pripravljali na požarno vajo, ki so jo načrtovali ob 18. uri, pol ure pred tem pa so jih poklicali za požar v Saubermacherju,« je še dodal namestnik poveljnika Gasilske zveze Lenart.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice