Vir: Facebook profil 112 Ptuj
Po doslej znanih informacijah je prišlo do trčenja med rešilcem in tovornim vozilom, podravska avtocesta je bila posledično zaprta.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je nekaj po 11. uri prišlo do prometne nesreče v Hajdini, in sicer na avtocesti Ptuj - Maribor, ki je bila posledično zaprta med Hajdino in Zlatoličjem proti Mariboru.

Obvoz med Hajdino in Zlatoličjem je bil po regionalnih cestah dovoljen za osebna vozila, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Za tovorna vozila pa je bil obvoz možen samo po cesti Hajdina - Slovenska Bistrica - Maribor.

Podravska avtocesta med Hajdino in Zlatoličjem proti Mariboru je odslej ponovno odprta.

Po doslej znanih informacijah je prišlo do trčenja med rešilcem in tovornim vozilom.

Policijska uprava Maribor: Poškodovan tudi potnik v reševalnem vozilu

Kot so za uredništvo pojasnili mariborski policisti, so bili ob 11.19 obveščeni, da se je na podravski avtocesti A4, pri počivališču Dravsko polje v smeri proti Mariboru zgodila prometna nesreča.

Po doslej zbranih podatkih je voznik reševalnega vozila, ki ni bilo na nujni vožnji, trčil v zadnji del pred njim, torej proti Mariboru, vozečega priklopnega tovornega vozila.

Po trenutnih podatkih sta se v prometni nesreči lahko telesno poškodovala oba voznika, zraven njiju pa se je lahko poškodoval tudi potnik v reševalnem vozilu. Vse tri so z reševalnimi vozili prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Po dosedanjih ugotovitvah policistov je po besedah policije vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost vožnje voznika reševalnega vozila.

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta A4 proti Mariboru zaprta do 13.17,ko so uspeli sprostiti en vozni pas, popolnoma pa so jo odprli ob 13.51.

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj in Gasilske brigade Maribor so protinaletno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, posuli po vozišču razlite tekočine, preprečili iztekanje nevarnih tekočin in nudil pomoč pri oskrbi dveh ponesrečenih oseb reševalcem nujne medicinske pomoči.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Jože (nepreverjen)

Hmm... a je prišlo do trčenja MED voziloma, ali pa je reševalno vozilo trčilo V tovorno vozilo? .ebala vas novinarska slovenščina in vaše poročanje!

Starejše novice