Fotografija je simbolična.
Vožnja v naravnem okolju je prepovedana, a številnih motoristov in kolesarjev to ne ustavi. Policisti Policijske uprave Maribor so zato izvedli poostren nadzor. Preverite, kaj so ugotovili.

Minulo soboto, 23. maja, med 8. in 16. uro so mariborski policisti na območju Pohorja in na območjih ob reki Dravi izvedli poostren nadzor nad nedovoljenimi vožnjami v naravnem okolju.

Med nadzorom so zaznali štiri kršitelje, ki so z motornimi vozili kršili določila zakona o ohranjanju narave. Za storjene prekrške so jim policisti izdali plačilne naloge.

Med prekrškarji tudi kolesarji

Policisti so zaznali tudi šest kolesarjev, ki so se s kolesi vozili po naravnem okolju in so s tem kršili določila zakona o ohranjanju narave. Zoper vseh šest bodo policisti drugemu prekrškovnemu organu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policisti so sicer obravnavali še šest kršiteljev, ki pa so storili manjše prekrške oziroma prekrške neznatnega pomena. Policisti so jim v skladu z določili zakona o prekrških zgolj izrekli opozorila. Ocenili so namreč, da je glede na pomen njihovega dejanja opozorilo zadosten ukrep.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice