Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure 7. februarja do 6. ure 8. februarja na interventno številko 113 prejeli 144 klicev, od tega 52 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti obravnavali tudi: 

  • osem novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine,
  • deset prometnih nesreč, vse le z materialno škodo,
  • 15 kršitev javnega reda in miru, in sicer deset na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih.

Po avtocesti vozil v nasprotno smer

65-letni voznik osebnega avtomobila je najprej pravilno peljal z vozilom po avtocesti A1, iz smeri Frama proti Slovenski Bistrici, zatem pa je v bližini izvoza Slovenska Bistrica sever obrnil in zapeljal v napačno smer proti Framu, do počivališča Polskava, kjer je vozilo ustavil na odstavnem pasu. 

Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem je pokazal 0,00 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog. 

Čez mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj ob 17.58 so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Vročen mu je bil plačilni nalog. 

Isti dan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica ob 19.55 v postopku državljana Avstrije in državljanko Hrvaške, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Obema je bila izrečena globa ter izdan tranzitni karantenski odločbi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice