V Mariboru potekajo intenzivne preiskave, povezane z izkoriščanjem in zlorabo prostitucije ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so včeraj na območju Maribora in Nove Gorice pričeli ob pomoči kriminalistov in policistov več policijskih uprav izvajati operativne aktivnosti v preiskavi kaznivih dejanj, povezanih z izkoriščanjem in zlorabo prostitucije ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Na podlagi sodnih odredb so opravili pet osebnih preiskav, 10 preiskav osebnih vozil 7 preiskav zasebnih prostorov in 16 preiskav poslovnih prostorov različnih gospodarskih subjektov, kjer so iskali dokaze o kaznivih dejanjih.

Predkazenski postopek poteka zoper 19 državljanov Slovenije in Romunije, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja v daljšem časovnem obdobju, ter zoper eno gospodarsko družbo. 

V skladu z Zakonom o kazenskem postopku je bila odvzeta prostost 8 osumljencem, šest pa jih je še vedno v policijskem pridržanju. Če bodo izpolnjeni vsi zakonski razlogi, bo vseh šest osumljencev v roku 48 ur od odvzema prostosti privedenih k pristojnemu preiskovalnemu sodniku, sicer bodo izpuščeni na prostost. 

Po poročanju 24ur gre za enega največjih primerov prostitucije pri nas. Včeraj naj bi preiskali tudi lokal Marina na območju Nove Gorice, kjer naj bi po neuradnih podatkih odkrili dobro organizirano prostitucijo ter aretirali več ljudi. Osumljenci naj bi zaslužili več kot 10 milijonov evrov.

Predkazenski postopek umerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije. V operativnih aktivnostih je sodelovalo oziroma še sodeluje 59 preiskovalcev NPU ter 85 kriminalistov in policistov policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana, Nova Gorica in Koper.

Zaradi interesa kriminalistične preiskave in intenzivnega poteka posameznih operativnih aktivnosti bo več informacij znano v naslednjih dneh. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice