Na ptujskem sodišču se je z zaslišanjem prvih prič začelo sojenje 56-letnemu Francu Vajdi in 42-letnemu Andreju Bagariju, ki ju tožilstvo bremeni uboja 65-letnega Srečka Marina junija letos.

Iz obtožnice, ki jo je prebral tožilec Gregor Pograjc, je razvidno, da naj bi se vsi trije pri Vajdi v hiši dobili že zjutraj, a se je očitno med njimi nekaj zalomilo, saj so reševalci in policisti ob popoldanskem prihodu naleteli na truplo s številnimi hudimi poškodbami, ki so bile posledice pretepa, poroča STA.

Kaj se je dogajalo v usodni noči?

Obtožena naj bi Marina po mnenju tožilstva pretepala z rokami in različnimi trdimi predmeti, saj so bile poškodbe vidne po glavi, prsnem košu in večjem delu telesa. Vse skupaj se je dogajalo v eni od sob v prvem nadstropju hiše, obdolžena pa naj bi truplo pozneje prenesla na hodnik in ga tam pustila.

Vendar je Franc Vajda tudi tokrat dejal, da se ne bo zagovarjal, niti odgovarjal na vprašanja, saj da je vse že povedal v preiskavi. Pozneje je sicer med zaslišanjem nekaterih prič sodeloval z vprašanji, medtem ko je Andrej Bagari, ki je bil neznanka tudi za večino zaslišanih, ves čas molčal, povedal je le, da se v tej fazi postopka še ne bo zagovarjal.

Zaslišali so prve priče

STA še poroča, da sta bila med pričami tokrat tudi otroka žrtve. Medtem ko je hčerka sicer vedela, da oče zadnje čase preveč pije, podrobnosti odnosov med vpletenimi pa ni poznala, je njegov sin vedel več in dejal, da je tudi nasprotoval očetovemu druženju z Vajdo. Še posebej zadnji mesec pred dogodkom naj bi oče večkrat potožil zaradi groženj. Bal se ga je, ker je bil nekdanji policist, ki naj bi se hvalil, da ima orožje, kar naj bi nekaj tednov pred smrtjo povedal tudi policistom, je povedal sin.

Med pričami je bil tudi eden od reševalcev iz ptujskega zdravstvenega doma, ki je povedal, da mu je Vajda ob prihodu na kraj dogodka rekel, da je po kosilu odšel spat, ko se je zbudil, pa je Marina našel na stopnicah. Takšna je tudi sicer obramba Vajde, medtem ko Bagari trdi, da ga v času smrti sploh ni bilo več v hiši.

Sojenje se bo nadaljevalo 9. novembra.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice