Prevaranti starejšim občanom prodajajo 'korona odeje', za katere jim obljubljajo, da naj bi jih varovale pred okužbo s koronavirusom. Slednje, seveda, ne drži.

Območje Pesnice. Tu prevaranti poskušajo najprej. Se predstavijo, da so iz ministrstva. Ponudijo ceno znižano iz 450 na 100 evrov. In uspejo. Tarča? Starejša ženička, ki se boji okužbe s koronavirusom.

»Prepričala jo je, da je kupila odejo, 'korona odejo', češ da jo bo ta obvarovala pred okužbo s koronavirusom, seveda, je bilo potem ugotovljeno, da je to odejo krepko preplačala,« nam zaupa Anita Kovačič Čelofiga iz Policijske uprave Maribor.

Družina ogoljufane ženičke nam izroči zloglasno 'korona odejo', a pred kamero ne želi. Odeja je videti kot tista, ki jih v trgovinah lahko dobimo že nekaj evrov, da raztrganih šivov niti ne omenjamo. »Izkazalo se je, da gre za neko povsem običajno odejo,« dodajajo na Policijski upravi Maribor.

Neznana storilka je ogoljufani ženski še obljubila, da jo bo osebno prišla pogledati, da preveri, kako ji odeja pomaga. Domačini so pretreseni. »Groza je, da se spravljajo na šibkejše, na ljudi, ki verjetno nimajo ne vejo, kaj se dogaja,« pravi Alenka Padežnik.

»Odeje, kot ste jih omenili, to je čisto dobesedno nesmisel,« pa meni Nataša Kurnik Klevže. Domačinka Darja Fras pa dodaja: »Ker so sami doma in jih lahko tak ogoljufajo.« 

A, pozor. Sledijo novi primeri, le vzhodneje. Na Policijski upravi Murska Sobota prejmejo še dve prijavi o prodaji blazin in izdelkov proti koronavirusu, a domnevno s strani tujcev.

»Predvidoma madžarskih državljanov, ki so uporabljali osebni avtomobil madžarskih registrskih oznak,« opozarja Suzana Rauš iz Policijske uprave Murska Sobota.

Koliko nič hudega slutečih posameznikov je prevarantom že nasedlo in od nizke pokojnine za povsem navadno odejo odštelo 100 evrov ali še več, ni znano.

Policisti pozivajo k previdnosti in svetujejo, da v hiše in stanovanja ne spuščate ljudi, ki jih ne poznate in, seveda, ne nasedate takšnim obljubam prevarantov.

»V teh svojih poskusih, da bi ljudi oškodovali, žal, izkoriščajo tudi epidemijo oziroma situacijo s koronavirusom,« dodajajo na mariborski policijski upravi.

Soboški kriminalisti ta kazniva dejanja preiskujejo, hkrati pa možje v modrem prosijo za čim več informacij. Mlade pa pozivajo, da s taktiko goljufov seznanijo svoje starejše sorodnike, ki so najpogosteje tarča nepridipravov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice