*Fotografija je simbolična
Na incident, do katerega je prišlo v sodni dvorani, so se odzvali tako v ptujskem kot soboškem sodišču. Svoje je povedal tudi napadalec Boštjan Klement.

Poročali smo, da je 7.9.2020 med glavno obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju obtoženi Boštjan Klement iz Ljutomera napadel sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru Gorazda Tivadarja, ki je na obravnavi nastopil kot priča.

Sedaj smo pridobili odzive obeh sodišč, ptujskega, kjer je do incidenta prišlo, in Okrožnega sodišča v Murski Soboti, kamor spada ljutomersko sodišče, kjer je zaposlena žrtev napada Tivadar. 
 

Klement sprva žalil nato pa še fizično obračunal s Tivadarjem

»Dne 7.9.2020 na Okrajnem sodišču na Ptuju med kazensko obravnavo zoper obdolženega Boštjana Klementa, zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer sodne zgradbe v Ljutomeru, je med zaslišanjem priče, sicer sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru, Gorazda Tivadarja, obdolženi Klement po predhodno izrečenih žaljivkah pristopil do priče Tivadarja in ga s pestjo desne roke udaril v predel leve spodnje čeljusti, na kar je bil obdolženi s strani varnostnika odstranjen s sodne dvorane,« so nam dogodek potrdili in opisali v soboškem sodišču. 

Po pojasnilih ptujskega okrožnega sodišča, pa je glavna obravnava potekala neovirano, vse do trenutka, ko je obdolženemu bila dana možnost postavitve vprašanj priči.

»Obdolženčevo ravnanje pa se je v tej fazi pričelo kazati v žaljenju priče, ki kljub opozorilom razpravljajoče sodnice v skladu s procesnimi določili ni prenehalo. Fizični napad obdolženega na pričo, ko jo je enkrat udaril v predel ličnice, se je pripetil hipno,« še pojasnjujejo v ptujskem sodišču. 

V soboškem sodišču so nam še dodatno zaupali, da je sodnik Tivadar zaradi napada podal ovadbo na pristojni policijski postaji in pristojnem tožilstvu na Ptuju, obenem pa zatrdili, da so navedbe, ki jih Boštjan Klement podaja na račun sodnika Tivadarjaa v javnosti, neresnične in žaljive.

'Nokavt' brez poškodb?

Klement se je namreč v zvezi z incidentom zaupal portalu Siol in svoje dejanje argumentiral s tem, da naj bi ga Tivadar že deset let nepošteno preganjal.

Klement je dogodek opisal z naslednjimi besedami: »Sodnik se je postavil v vlogo sodnika in začel nekaj modrovati in sem ga kar vsekal na polno, da je padel enih 2 metra na stran na klop in na eno gospo, katera ga je prijela, da ni padel na tla.« 

V nadaljevanju pa sicer Klement trdi, da Tivadar naj ne bi bil videti poškodovan, saj da ga niti ni zadel v nos. Ljutomerčan je celo prepričan, da se je Tivadar poškodoval sam in sedaj simulira poškodbo, kot dokaz pa bo zahteval varnostne posnetke, na katerih bo razvidno celotno dogajanje. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice