Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ormoški policisti so imeli minuli konec tedna polne roke dela. Med drugim so obravnavali več vinjenih voznikov, posedovanje prepovedanih drog, obravnavali pa so tudi primer najdene mrtve osebe.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure 14. maja do 7. ure 17. maja 2021, obravnavali številne pomembne dogodke.

Petek, 14. maj 2021

Ob 10.09 so policisti v Ormožu obravnavali primer, v katerem je starejši moški padel na javni površini in se pri tem lažje telesno poškodoval.

Ob 18.13 so ormoški policisti na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri čemer so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal 0,35 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 18.15 so policisti med postopkom osebi zasegli PVC vrečko z belim praškom, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za amfetamin oziroma prepovedano drogo.

Pri tem so izvedli postopek tudi z osebo, ki mu je izročila prepovedana drogo ter zoper omenjeno osebo odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Zoper osumljenca bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 00.40 so ormoški policisti na lokalni cesti v naselju Bresnica kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja pa bodo policisti podali obdolžilni predlog.

Ob 1.35 so možje v modrem na lokalni cesti v naselju Bresnica znova kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, alkotest je namreč pokazal 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, tudi zoper tega kršitelja pa bodo podali obdolžilni predlog. 

Ob tem so tudi ugotovili še znake prekrška po zakonu o omejevanju porabe alkohola, zaradi česar bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali, podali pa bodo tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu zaradi obratovanja gostinskega lokala izven delovnega časa.

Sobota, 15. maj 2021

Ob 9.42 je ormoške policiste najditeljica obvestila, da je v reži bankomata v Središču ob Dravi, našla tri bankovce v skupnem znesku 40 evrov

Ob 11. uri je patrulja izven naselja Središče ob Dravi zaznala nedovoljeni prehod državne meje preko začasnih tehničnih ovir, ki ga je storil 27-letni državljan Afganistana. Osebi je bilo odrejeno pridržanje.

Ob 13.36 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda. 58-letnemu kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 14.15 so bili policisti obveščeni o najdeni mrtvi osebi. V tej zvezi sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo Ptuj.

Ob 16.11 so po odredbi sodišča policisti opravili hišni preiskavi v povezavi s primerom zaseženih drog.

Ob 17.33 so bili ormoški policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Na kraju so ugotovili, da niso bili zaznani elementi prekrška.

Nedelja, 16. maj 2021

Ob 9. uri so ormoški policisti hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Afganistana.

Ob 16.27 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za psihičnega bolnika. Na kraj prišla dežurna zdravnica, ki je odredila prisilno hospitalizacijo v psihiatrični bolnici

Ob 18.07 pa so bili še obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju ugotovila, da je prišlo do žaljenja ene osebe. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice