Slika je simbolična.
Ormoški policisti so med vikendom obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Policisti Policijske postaje Ormož so v petek, 9. decembra, ob 14.20 zasegli 111 kosov pirotehničnih izdelkov – petard, katerih glavni učinek je pok.

Zoper mladoletnega kršitelja sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih.

V soboto tatvina in vozniki pod vplivom alkohola

V soboto, 10. decembra, ob 10.30 so bili policisti obveščeni o tatvini izdelkov za osebno nego v eni od ormoških trgovin. 

Ob 17.29 je patrulja odvzela vozniško dovoljenje 50-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. 

Rezultat preizkusa je bil 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. 

Ob 18.27 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v času veljavnega ukrepa. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola. 

Rezultat preizkusa je bil 1,22 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje v času veljavnega ukrepa, mu je bilo odvzeto vozilo.

Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo obravnavali več nedovoljenih prehodov meje

V nedeljo, 11. decembra, ob 01.01 so prijeli tri državljane Tunizije, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Tekom postopka so tujci zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Ob 7.25 so ponovno prijeli ilegalne pribežnike, tokrat tri državljane Sirije, enega državljana Palestine in enega državljana Kube. Tekom postopka so tujci zaprosili za mednarodno zaščito. Po končanem postopku so bili odpeljani v azilni dom Ljubljana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice