Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7. ure dne 19. februarja, do 7. ure dne 22. februarja obravnavali nekatere pomembnejše dogodke.

V petek ob 9.30 se je na Policijski postaji Ormož oglasila oškodovanka, katero je neznana oseba preslepila pri najemu kredita preko nemške banke v Berlinu. Ormoški policisti so pri tem evidentirali kaznivo dejanje goljufije, zaradi česar nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V soboto ob 17.10 je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 1,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur. Na ormoško sodišče bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog.

Zaseg pištole in marihuane

V okolici Ormoža so policisti Policijske postaje Ormož na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdano s strani Okrožnega sodišča Ormož v soboto opravili hišno preiskavo pri 27 letnemu občanu, zaradi suma posedovanja orožja brez ustrezne orožne listine. Zasežena mu je bila plinska pištola kalibra 9 mm, za katero kršitelj ne poseduje ustrezne orožne listine.

Prav tako mu je bila zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, po ustreznem preliminarnem testu na prepovedane droge.

V roku nekaj ur policisti obravnavali tri pijane voznike

V nedeljo ob 16.27 so ormoški policisti vozniku štirikolesnika začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog, saj je vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola.

Istega dne je ob 20.25 patrulja na območju naselja Pavlovci ustavila in opravila kontrolo voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 21.38 v nedeljo je patrulja na območju naselja Hermancih ustavila in opravila kontrolo voznika mopeda. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je ob pravilni uporabi indikatorja pokazal 0,51 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Naftar (nepreverjen)

Kak lejko nešče policaji sumijo nekoga za posedovanje orožja brez ustrezne orožne listine. Nakonci se izkaže ka je nej prava pištola al policaji njemi še izda zemejo kraj. Hjaoo

Starejše novice