Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov minulega konca tedna na območju Policijske postaje Ormož.

V petek, 27. novembra 2020, ob 9.05 so policisti Policijske postaje Ormož prijeli šest tujih državljanov, ki so iz Hrvaške ilegalno vstopili v Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da gre za polnoletne osebe iz držav Togo in Burkina Faso. Za prekršek so jim izrekli globo. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.48 so policisti občanu zasegli zvito cigareto, v kateri so bili posušeni rastlinski delci. Policisti so sumili, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bodo poslali na analizo, po opravljenem testu pa sledi ustrezen ukrep.

V soboto ponoči kršenje policijske ure

V soboto, 28. novembra 2020, ob 2.25 so policisti izdali plačilni nalog moškemu, ki je kršil odlok glede policijske ure.

Okoli 9. ure so ormoški policisti hrvaškim varnostnim organom uspešno izročili šest tujcev.

Ob 14.45 so policisti imeli v postopku osebo, ki je rped tem na nedovoljen način vstopila v Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da gre za drćavljana Srbije z urejenim statustom v Sloveniji. Zaradi kršitve zakona o tujcih so policisti tujcu izročili plačilni nalog. Vročili so mu tudi potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

V nedeljo prijava kršenja javnega reda in miru

V nedeljo, 29. novembra 2020, ob 19.00 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju pri zbiranju obvestil ni zaznala elementov prekrška oziroma kaznivega dejanja. Zadevo so policisti zato zaključili z uradnim zaznamkom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice