FOTO: Policijska uprava Maribor, fotografija je simbolična
Policisti Policijske postaje Ormož so pretekli konec tedna obravnavali številne nelegalne prehode državne meje z Republiko Hrvaško.

V petek zjutraj ob 8.15 so ormoški policisti na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom predali dva državljana Bangladeša, ki sta 5. septembra v večernem času nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Ob 17.25 so v naselju Središče ob Dravi prijeli štiri državljane Irana, ki so nelegalno vstopili v Slovenijo. »Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom,« so povedali na Policijski postaji Ormož.

V soboto ob 4.45 so policisti v Ormožu na potniškem vlaku, ki je pripeljal iz Središča ob Dravi, prijeli štiri državljane Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo.

Ob 9.10 so ormoški policisti na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom uspešno predali štiri državljane Irana, ki so 6. septembra nedovoljeno prestopili državno mejo izven mejnega prehoda.

V nedeljo ob 1.23 so policisti v Loperšicah ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Slovenije. V vozilu je prevažal 40 državljanov Pakistana, ki so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. »Po končanih postopkih bodo osebe predane hrvaškim varnostnim organom. Zoper voznika pa bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja,« so razložili na ormoški policijski postaji.

V nedeljo ob 1.30 so policisti prijeli še pet državljanov Afganistana in enega državljana Indije, ki so bili skupaj s pred tem prijetimi državljani Pakistana.

Ob 9.00 so ormoški policisti na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili štiri državljane Sirije.

Ob 11.10 so na istem mejnem prehodu ormoški policisti hrvaškim varnostnim organom izročili 20 državljanov Pakistana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice