Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske postaje Ormož.

Ob 9.26 so bili ormoški policisti obveščeni o prometni nesreči prve kategorije s pobegom, na parkirišču zdravstvene ambulante v Središču ob Dravi na Poštni ulici.

Povzročitelj se je s kraja nesreče odpeljal z osebnim avtomobilom in drugemu udeležencu ni nudil potrebnih podatkov o sebi in vozilu, ki ga je vozil. Povzročitelj je bil kasneje izsleden, zaradi česar so mu policisti vročili plačilni nalog.

Ob 13.20 je patrulja na glavni cesti v naselju Trgovišče ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, kije pokazal 1,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno okrajno sodišče.

Ob 16.43 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči prve kategorije in udeležbo divjadi na lokalni cesti Godeninci – Jastrebci. Udeleženi voznici je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Ob 17.45 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči prve kategorije s pobegom na parkirišču pri kogovski podružnici osnovne šole. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Napoved aktivnosti

V času od 5. do 18. oktobra se na območju Policijske uprave Maribor izvaja poostren nadzor za zagotavljanje večje varnosti pešcev.

V času od 12. do 18. oktobra pa se prav tako na območju Policijske uprave Maribor izvaja tudi poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi.

Policisti opravljajo tudi redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer dajejo poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč, kot so prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola in uporaba mobilnega telefona.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice