Vir: Policijska uprava Maribor
Neznanci so v Mariboru poškodovali spomenik Josipa Jurčiča in povzročili za 7000 evrov škode. Ker gre za kulturni spomenik, nepridipravom grozi do osem let zapora.

Včeraj, 30. septembra, ob 9.10, so bili mariborski policisti obveščeni, da so neznani storilci poškodovali spomenik Josipa Jurčiča, ki se nahaja na Grajski ulici 2 v Mariboru za objektom Pokrajinskega muzeja. 

Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 29. septembra do 30. septembra, med 16. in 7. uro, poškodoval navedeni spomenik, ki ga je v celoti pobarval z različnimi barvami ter s tem povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Foto: Jaka Arbutina

Občina bo poskrbela za čiščenje, kršiteljem grozi do osem let zapora

Za odstranitev barve in čiščenje spomenika ter za vzpostavitev prvotnega stanja bo poskrbela Mestna občina Maribor, ki je v navedenem primeru tudi oškodovanka.

Policijska uprava Maribor glede navedenega obravnava in zbira obvestila za kaznivo dejanje poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, saj gre za poškodovanje kulturnega spomenika, za kar je zagrožena kazen do osmih let zapora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice