Na ženinega ljubimca streljal vpričo 4-letnega otroka. Kazen? Pet let zapora.

V začetku februarja je v Kidričevem 47-letni Srečko Sambolec streljal na svojega, prav tako 47 let starega, znanca Andreja Svenška, saj ga je zalotil s svojo deset let mlajšo ženo, s katero sta se takrat ločevala. Kot smo tedaj poročali, med napadom ni bil nihče poškodovan, storilec pa je s kraja zbežal, policija ga je iskala celo s helikopterjem. Streljanje se je odvilo vpričo žene in napadalčevega 4-letnega otroka.

»Na naslov bivanja je prišel moški, ki tam tudi stanuje. Tam je zalotil svojo ženo s svojim znancem. Vnel se je prepir, pri katerem pa je osumljenec izvlekel orožje, s katerim je ustrelil proti oškodovancu. Le naključju je možno pripisati, da ga ni zadel in pri tem tudi resno poškodoval ter ogrozil njegovo življenje. Ko se je umikal, je pri tem ustrelil še en naboj in nato pobegnil,« je po zločinu pojasnil Robert Munda, vodja mariborskih kriminalistov. 

Motiv za kaznivo dejanje je po ugotovitvah policije brezobzirno maščevanje zaradi ljubosumja, osumljeni pa za pištolo, ki jo je uporabil, ni imel dovoljenja.

Pet let zapora za Sambolca, oškodovani ni zadovoljen

Svenšek je ostal nepoškodovan in je danes na sodišču izrazil nezadovoljstvo nad izrečeno kaznijo, saj se je po dogovoru med tožilko in odvetnikom Sambolec dogovoril za prestajanje petletne zaporne kazni.

Po nekajmesečnem priporu je tako ptujsko okrožno sodišče po takojšnjem priznanju kaznivega dejanja poskusa umora danes potrdilo sporazum med tožilstvom in obrambo. »Izrek sodbe je bil pet let zapora s prestajanjem na polodprtem oddelku,« je potrdila tožilka Diana Šeruga Sagadin, dejstvo, da oškodovani nad izrečeno kaznijo ni bil zadovoljen pa je komentirala: 

»Glejte kazenska sankcija je v okviru zakonskih določil, upoštevane so bil vse okoliščine, tako da je to, to.«

Izreka sodbe nista želela komentirati ne Sambolec, ne njegov odvetnik. Oba sta brez besed zapustila ptujsko sodišče. Za poskus umora je sicer zagrožena kazen najmanj 15 let zapora, Sambolec pa bo do pravnomočnosti obsodbe še naprej v priporu.

Komentarji (1)

Danvid (ni preverjeno)

Mar bi ga povabil na čaj' v lastni hisi dobi kolega na ženi' in pet let za dva sprožena naboja' lepo vas prosim.V Slovenijo kradejo milijarde, koliko druzin je ostalo brez sluzb, stanovanja .... pa nikomur niti dneva zapora.

Starejše novice