Ognjeni zublji so pred dnevi zajeli starejšo stanovanjsko hišo, v kateri je živela petčlanska družina Pečar s tremi mladoletnimi otroki.

V ponedeljek nekaj minut pred poldnevom so bili gasilci iz gasilskega društva Vitomarci obveščeni, da v Drbetincih gori stanovanjska hiša. Ogenj se je iz stanovanjske hiše razširil še na gospodarski objekt. Družina je lahko samo nemo opazovala, kako jim je pred očmi dom pogorel do tal.

Požar gasilo več deset gasilcev

Gasilci gasilskega društva Vitomarci so se takoj odpravili na intervencijo, na pomoč pa so poklicali še štiri druga gasilska društva. 

“Kljub temu, da je požar gasilo več kot štirideset gasilcev z desetimi gasilskimi vozili, je starejši objekt požar popolnoma uničil, je za radio Ptuj povedal Andrej Toš,” namestnik poveljnika.

Po besedah Toša je šlo za enega zahtevnejših požarov v zadnjem času, gašenje je trajalo dobrih sedem ur, delo pa so oteževali še veter, vročina in močan dim. 

Ker so prve okoliščine kazale, da gre za požig, so preiskavo prevzeli mariborski kriminalisti.

“Z ogledom kraja požara smo ta sum ovrgli in ugotovili, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi, tuja krivda je tako izključena,” pojasnjuje Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor. 

Materialna škoda po prvih ocenah znaša približno trideset tisoč evrov. 

Stiska družine zelo velika

Družina Pečar trenutno živi pri starih starših v občini Voličina. Stiska družine je zelo velika, tudi zato, ker je mati otrok brezposelna, oče pa je sicer zaposlen kot avtomehanik.

Na pomoč družini sta že priskočila občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Rdeči križ. Občina bo tako v dogovoru z družino zagotovila strojna dela za ureditev sanacije pogorišča in uredila odvoz vsega odpadnega gradbenega materiala.

Občina je vzpostavila tudi sodelovanje z Rdečim križem, kjer je aktiviran poseben podračun za zbiranje sredstev, s katerimi lahko pomagate petčlanski družini.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč:

TRR: SI56 0420 2000 0348 846  

SKLIC: SI00 245 117

Območno združenje Rdečega križa Ptuj, Natašina pot 1A, 2250 Ptuj

Namen: Pomoč po požaru - družina Pečar

Fotografija je simbolična

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice