Peterica mladih storilcev je konec marca na Avtobusni postaji Maribor okradla in pretepla 18-letnika. Mariborski policisti so peterico izsledili in jo kaznovali.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 209 klicev, od tega 74 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Mariborski policisti so obravnavali še štiri primere nedovoljenega prehoda državne meje. 

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • štiri prometne nesreče I. kategorije,
  • 12 povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in eno v zasebnih prostorih,
  • dva požara. 

Za volan sedel vinjen in si prislužil kazen

V okolici Košakov pri Mariboru so policisti Postaje prometne policije Maribor včeraj popoldne obravnavali 21-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja z neregistriranim vozilom.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je za volan sedel pod vplivom alkohola.

Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog. 

Policisti prijeli peterico, ki je okradla 18-letnika

Policisti Policijske postaje Maribor I so bili 28. marca popoldne obveščeni o kaznivem dejanju ropa na Avtobusni postaji Maribor.

Pet mlajših moških je okrog 14.30 pristopilo do 18-letnika, od katerega so zahtevali denar. Ker se jim je hotel izmakniti, so ga pričeli pretepati, medtem pa so mu iz denarnice vzeli denar in s kraja pobegnili. 

Policisti so ugotovili, da je storitve opisanega dejanja utemeljeno osumljena peterica storilcev, starih 17 in 18 let, doma z območja Maribora. Na podlagi zbranih obvestil so mariborski policisti 9. oziroma 10. aprila štirim osumljencem zaradi utemeljenega suma storitve navedenega kaznivega dejanja odvzeli prostost. 

Po vseh zbranih obvestilih in dokazih so bili izpuščeni na prostost oziroma so se štirje po postopku vrnili v zavod, kjer bivajo.

Zoper vseh pet osumljenih bo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice