Včeraj je na štajerskih cestah prišlo do nove prometne nesreče s smrtnim izidom.

Sinoči ob 19.48 je 32-letni moški vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Kamnice proti Mariboru. Pred naseljem Maribor, kjer vozišče poteka po klancu navzdol in v desnem preglednem ovinku, je dohitel kolono treh vozil. Vsa tri vozila je pričel prehitevati, tako da je zapeljal v levo preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kljub temu, da mu je takrat nasproti pravilno vozil 56-letni voznik osebnega avtomobila.

Zaradi tega sta vozili čelno trčili s prednjima levima deloma vozil. Po trčenju so odpadli deli obeh vozil poškodovali še osebni avtomobil, ki ga je kot prvega v koloni prehitevanih vozil, pravilno vozil 58-letni
voznik.

V  trčenju se je 56-letnik tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Povzročitelj prometne nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se v nesreči lažje telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. 58-letni voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Povzročitelj nesreče pijan

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,65  mg/l  alkohola,  zaradi česar so mu odredili strokovni pregled. Še dovoljeno vsebnost alkohola v organizmu, 0,21 mg/l, so ugotovili tudi pri 58-letnem vozniku.

Ogled kraja prometne nesreče je v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke, vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru. Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu se je na območju PU Maribor zgodilo 5 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 5 oseb.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice