Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Celje poročajo o nekoliko nenavadnem dogodku.

V nedeljo, 27. septembra 2020, so imeli policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem v postopku 30-letnega Korošca. Ta je vozil osebni avtomobil, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči.

Preizkus z alkotestom je vozniku pokazal 0,66 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka ali več kot 1,3 promila alkohola v krvi.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je voznik v nedeljo pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke in grozil z izrekanjem glob.

Vozniku grozi zapor do enega leta

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznika pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 evrov globe.

Zarad neupravičene uporabe rotacijskih luči so mu začasno odvzeli registrske tablice.

Ker se je voznik pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo, ga bodo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažnega izdajanja za uradno ali vojaško osebo. Zaradi izdajanja za uradno osebo vozniku grozi denarna kazen oziroma zapor do enega leta.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Puutt (nepreverjen)

Vseaj negdo si upa narediti red v državi, policaje lahko klices par ur preden pridejo seveda ko spijjejo kavico?. Prinas so samo na plačilnem seznamu kot v službi. Takih je prinas veliko največ pa v policiji.

Starejše novice