V soboto so ob nigerijski obali pirati napadli posadko švicarske tovorne ladje. Od 19 članov posadke na krovu so jih 12 ugrabili, med njimi pa je tudi Slovenec.

Ladjo Glarus švicarskega ladijskega prevoznika Massoel Shipping so pirati napadli, ko je prevažala žito iz Lagosa v Pot Harcourt. Do napada piratov je prišlo okoli 80 kilometrov jugozahodno od otoka Bonny v Nigrovi delti.

Ob slovenskem državljanu je na ladji še sedem državljanov Filipinov in po en državljan Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Romunije in Ukrajine, poroča MMC.

Uničili komunikacijsko opremo

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so pirati na ladjo prišli s pomočjo daljših lestev. Nato so uničili večino komunikacijske opreme in v zajeli 12 od skupno 19 članov posadke, poročanje tujih medijev povzema STA. Družine ugrabljenih mornarjev naj bi bile že obveščene o incidentu.

Iz švicarske družbe so medtem še sporočili, da so o dogodku obvestili vse primerne organe in vpoklicali strokovnjake, ki bodo poskušali zagotoviti čim hitrejšo in varno izpustitev mornarjev. Kot je dejal tiskovni predstavnik podjetja Massoel Shipping, pirati ponavadi ne vzpostavijo stika v prvih 48 urah, je še poročala AFP.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice