Minuli teden smo poročali o hudi nesreči, ki se je 29. maja zvečer pripetila na Donavi v središču Budimpešte.

Turistična ladja Hableany (Morska deklica) je trčila v drugo, trk pa je bil tako močan, da se je prevrnila, v reko pa je padlo 33 korejskih turistov in dva člana madžarske posadke. Po prvih informacijah naj bi jih vsaj sedem izgubilo življenje.

Potapljači pa so včeraj, pet dni po nesreči, našli v Donavi še dve trupli, število smrtnih žrtev nesreče pa je tako naraslo na devet, poročajo tuje tiskovne agencije. Eno truplo so iz vode potegnili v ponedeljek dopoldne blizu kraja Harta, sto kilometrov južno od Budimpešte. Drugo žrtev pa so potapljači v ponedeljek našli ob pregledu razbitin turistične ladje, so potrdile madžarske oblasti.

Sedemnajst ljudi še vedno pogrešajo, a možnosti, da je kdo živ, skoraj ni. Madžarski in južnokorejski potapljači domnevajo, da je še več trupel med razbitinami ladje, ki leži devet metrov pod gladino, zato jo še naprej skušajo preiskati. A zaradi močnih rečnih tokov plovila doslej niso mogli potegniti na površje.

Kapitana ladje Viking Syring, 64-letnega ukrajinskega državljana, so konec tedna priprli, saj je obtožen ogrožanja ladijskega prometa, ki je povzročilo več smrti, poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice