31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš, a policisti so ga kmalu izsledili.

Inšpektor Refik Hodžić s Policijske uprave Ljubljana je danes pojasnil, da je za umrlega 31-letnega motorista preiskovalni sodnik odredil obdukcijo in odvzem krvi, prav tako je odvzem krvi in urina odredil za 21-letnika, ki je bil s hudimi poškodbami prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Tako bodo pristojni opravili analizo in ugotavljali, ali sta bila morda pod vplivom alkohola ali prepovedanih substanc.

V preiskavo so vključili tudi preverjanje obcestnih kamer, da bodo morda lažje izsledili, kdo je sedel za krmilom motorja in razjasnili, kako je bilo v nesrečo vpleteno še drugo motorno vozilo. 

Motorista sta bila brez opreme in zaščitne čelade. Kdo je upravljal z motorjem, policisti še preiskujejo.

Spomnimo ...

V kraju Orehovica v občini Zagorje ob Savi se je v nedeljo ponoči, nekaj pred tretjo uro, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da sta se 31-letnik in 21-letnik na motorju peljala po regionalni cesti iz Zagorja proti Trojanam, pri tem pa v kraju Orehovica zaradi neprilagojene hitrosti padla in drsela po vozišču, dokler nista trčila v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš. Policisti so ga kmalu izsledili. Bil je huje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila.

»Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade,« pojasnjuje Aleksandra Golec iz Policijske uprave Ljubljana.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice