Foto: Jure Banfi
V trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je v soboto nekaj pred 19.30 prišlo na cesti Črnomelj - Vranoviči pri Črnomlju, je bilo poškodovanih šest oseb. Tudi nogometaš Maribora Aljoša Matko, ki jo je odnesel brez hujših poškodb.

Po podatkih Upravne enote za zaščito in reševanje so reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Črnomelj dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Osebni vozili sta po trčenju zapeljali s cestišča, eno od vozil se je prevrnilo in pristalo na strehi.

Poleg reševalcev so posredovali tudi tamkajšnji prostovoljni gasilci. Ti so s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih, še navaja center za obveščanje.

Kot smo že poročali, je bil v prometno nesrečo vpleten tudi mladi slovenski nogometni reprezentant in član vijoličastih Aljoša Matko. Kot so za časnik Večer potrdili pri Nogometnem klubu Maribor, naj Matko, strelec edinega zadetka slovenske reprezentance do 21 let na minulem evropskem prvenstvu, ne bi bil huje poškodovan.

Matko ni huje poškodovan, sta pa hude poškodbe v nesreči utrpeli dve osebi na zadnjih sedežih od skupno štirih v avtomobilu, ki se je okoli 19.30 prevrnil na cesti med Črnomljem in Metliko, še piše Večer.

Po prvih podatkih s kraja nesreče sta se dva potnika, ki naj bi sedela na zadnjih sedežih, v nesreči huje poškodovala, zato so ju z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, voznik in potnik na prednjem sedežu pa naj bi utrpela lažje poškodbe, so po poročanju STA sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, prvi pa o tem poročali na 24ur.com.

Po prvih ugotovitvah z ogleda in zbranih obvestilih policistov je 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW vozil iz smeri Črnomlja proti Metliki.

Po poročanju STA policija navaja, da je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v prednji del vozila znamke Audi, ki ga je vozil 23-letni voznik.

Voznik BMW-ja je zapeljal s ceste in trčil še v travnati nasip, od tam pa je vozilo odbilo, se večkrat prevrnilo ter obstalo na strehi okoli 170 metrov od mesta trčenja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice