Vir leve fotografije: 112 Ptuj
V Destrniku je prišlo do tragične prometne nesreče, voznik pa brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policija sporoča, da je včeraj, 26. oktobra, ob 20.05, na regionalni cesti izven naselja Ločič, v občini Destrnik prišlo do tragične prometne nesreče. 

37-letnik je vozil tovorno vozilo. Peljal je po klancu navzdol, ko je v levem ovinku zapeljal izven vozišča, pri tem pa trčil v nasip. 

Vozilo je odbilo tako, da je potem trčilo še v drevo in obstalo zagozdeno. Dva potnika so iz vozila rešili gasilci, voznik pa se je lahko telesno poškodoval. 

63-letnik je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju, 62-letni sopotnik pa je po prometni nesreči poškodbam podlegel. 

Vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so ugotovili, da voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 0,79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Odrejen mu je bil strokovni pregled, za vozilo pa izvedeniški pregled. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v prometu. 

Pri tem gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor. Lani jih je bilo v tem času štirinajst. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice