Slika je simbolična
V Soči, pri Kajak centru v Solkanu, je utonil desetletni deček. Fant naj bi se želel okopati nad brzicami pred kajakaškim centrom, a ga je začel odnašati močan tok, ki ga je nato povlekel pod vodo.

V reki Soči, pri Kajak centru v Solkanu oziroma pri starem jezu, je včeraj popoldne utonil otrok. Novogoriški kriminalisti podrobnosti tragične nesreče še preiskujejo.

Po poročanju Primorskega dnevnika gre za desetletnega dečka iz Ljubljane. Nesreča se je zgodila pri kajakaškem centru, kjer se je deček kopal. 

Pri reki Soči v Solkanu v območju kopalnih voda pri Kajak centru, se je kopala družina petih oseb, med katerimi so bili trije otroci. Družina se je kopala nad starim jezom, kjer je voda dokaj mirna, brez brzic vendar tekoča. Med kopanjem  je vodostaj reke Soče nenadoma narasel. Rečni tok je pričel otroka, ki je plaval v spremstvu odrasle osebe odnašati v smeri rečnih brzic oziroma kajakaške proge.

Eden od odraslih v družini je zaplaval za njim, vendar ga ni uspel dohiteti, zato je tok otroka potegni na kajakaško progo in ga odnesel preko proge v smeri Italije.

Klicem na pomoč sta se odzvala dva mlada kopalca, ki sta bila ob kajak progi in skočila za njim, vendar ga tudi onadva nista mogla dohiteti.

Neuspešno oživljanje

V iskanje in reševanje so se takoj vključili kajakaši, ki so pričeli iskati otroka po strugi in obrežju reke Soče pod kajakaškim centrom v smeri Italije.

V iskanje in reševanje so se vključili tudi štirje gasilci Gasilske enote Nova Gorica in štirje člani Podvodne reševalne službe Nova Gorica.

Ob 18.10 uri, je bil otrok najden v strugi reke Soče pod gladino. Ko so reševalci ob 18.20 otroka potegnili iz vode, ga je nemudoma pričela oživljati ekipa Nujne medicinske pomoči Nova Gorica, vendar neuspešno. 

Opravljen je bil ogled kraja, pri katerem se je ugotavljalo tudi ali so vstopna mesta v reko Sočo označena z opozorilnimi tablami oziroma ali je tam uradno kopališče. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da se na območju kajakaškega centra nahaja Kopalno območje Soča pri Solkanu. V tem delu območja pa je plaval otrok, ko ga je odnesel rečni tok. 

Na celotnem kopalnem območju je postavljenih več opozorilnih tabel z napisi: Nevarnost utopitve; Nevarnost nenadnega dviga gladine vode; Kopanje na lastno odgovornost in Kopalno območje brez reševalca iz vode; Na kopalnem območju se lahko zaradi uravnavanja pretokov hidroelektrarn pojavijo nenadni dvigi gladine in močni tokovi reke Soče, zato je potrebna dodatna previdnost kopalcev.

Reka Soča je letos vzela že dve mladi življenji

Sredi aprila je 29-letni domačin pri Tolminu usodno zakorakal v mrzlo reko. Za njim se je izgubila vsaka sled, naslednje jutro pa so ga našli mrtvega približno 50 metrov nižje v reki.

Za 80-letnega Kranjčana pa je bilo usodno morje. 

V torek okoli 16.30 so v Fiesi iz morja potegnili onemoglo osebo in jo oživljali do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči, a je dežurni zdravnik na kraju lahko ugotovil le, da je oseba umrla. Po podatkih policije gre za 80-letnega moškega iz Kranja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice