Nepridipravi prodajajo tako imenovane 'korona odeje', ki naj bi uporabnika ščitile pred okužbo s koronavirusom. A to še zdaleč ni osamljen primer - ženska je namreč starejši ženski prodala zdravilen pas. Kje so ljudje pustili svojo vest?

Poročali smo, da v okolici Maribora nepridipravi prodajajo tako imenovane 'korona odeje', ki naj bi uporabnika ščitile pred okužbo s koronavirusom.

Kot je dejala bralka Ptujinfo, ki nas je na prevaro opozorila, prevaranti ljudi prepričujejo, da so iz ministrstva. Ob tem poudarjajo, da se je cena odeje iz 400 evrov zdaj znižana na 100 evrov.

Tarča naj bi bili po pričevanju bralke predvsem starejši občani, primer so zaznali na območju Pesnice.

S Policijske uprave Maribor so za Ptujinfo pojasnili, da drugih tovrstnih prijav v zadnjem času niso prejeli.

So pa podoben primer marca letos obravnavali gorenjski policisti, ko je neznana ženska starejšo občanko prepričala, da je od nje kupila ‘zdravilni pas’.

Ne glede na to, policisti občane pozivajo k previdnosti in jim svetujejo, da v stanovanja in hiše ne spuščajo ljudi, ki jih ne poznajo in ne nasedajo tovrstnim ponudbam.

Ker so oškodovanci tovrstnih goljufov pogosto starejši, mlade pozivajo, da z njihovo taktiko seznanijo svoje starše in stare starše. Morebitnim oškodovancem svetujejo, da dogodek prijavijo policiji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice