Vir: Facebook
Možje v modrem pojasnjujejo ozadje fotografije, ki je včeraj zaokrožila na družbenih omrežjih in sprožila val vprašanj.

Na interventno telefonsko številko 113 so možje v modrem včeraj, ob 13.05, prejeli nujni interventni klic in zaprosilo za intervencijo v prodajalni v Cirkulanah, kjer naj bi do tedaj neznana ženska vpila na prodajalko in se do nje nedostojno vedla

Operativno komunikacijski center je na kraj kršitve napotil najbližjo policijsko patruljo.

Ob vstopu policistov v prodajalno je starejša ženska po besedah policije še vedno močno vpila na prodajalko in jo žalila. Zaradi tega sta policista starejšo žensko najprej opozorila na vpitje in jo povabila iz prodajalne, do službenega vozila, kjer sta z njo opravila razgovor. 

Starejša ženska je v razgovoru trdila, da ji prodajalka ni vrnila dovolj denarja ob nakupu, zaradi česar se je razburila, v nadaljevanju pa je prišlo do kršitve javnega reda in miru.

Znesek v blagajni se je ujemal

Policista sta opravila razgovor tudi s prodajalko in s poslovodkinjo ter ugotovila, da so ženski vrnili točen znesek denarja. Koliko, je bilo razvidno tudi iz računa. Zaključili so tudi blagajno in ugotovili, da se v blagajni vse ujema.

Kot pojasnjuje policija, sta o vseh ugotovitvah policista starejšo žensko seznanila in ji obenem predočila prekršek, zaradi katerega so policisti intervenirali. Ker je s svojim ravnanjem pri prodajalki povzročila občutek ponižanosti in prizadetosti, pa sta ji policista bila dolžna izdati plačilni nalog

»Gospa se s tem ni strinjala in je začela vpiti še na oba policista in ju žaliti, češ, da se policisti spravljajo na uboge ljudi, da živi sama, ker ji je umrl bližnji sorodnik, da sedaj pa se bodo še policisti izživljali nad njo, da ni dovolj, da so jo ogoljufali v prodajalni in podobno,« opisuje Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor.

'A zdaj boste pa še rekli, da sem dementna.'

Policistka jo je želela pomiriti in jo je pozvala, naj pogleda, če je morebiti večji bankovec denarja, za katerega meni, da ga je izročila prodajalki, kam založila, saj vsi kdaj kaj pozabimo. 

»To pa je gospo še bolj razburilo in je na policistko še bolj vpila z besedami: 'A zdaj boste pa še rekli, da sem dementna.' Policistka ji je pojasnila, da ji nihče ni rekel, da je dementna in jo je še naprej skušala pomiriti, a je gospa še kar naprej vpila in ponavljala, da ji nihče, pa tudi policisti ne, ne bodo govorili, da je dementna. Vse to so slišali tudi ljudje v okolici,« pojasnjuje Šadl. 

Ker je ženska po besedah policije svoje vpitje stopnjevala in policistom očitala, naj se spravljajo in izživljajo nad kom drugim, sta ji polista ukazala, naj s kršitvijo preneha, sicer jo bosta morala tudi pridržati. Ukaz je upoštevala in se pomirila.

Policista sta ji nato vročila plačilni nalog za kršitev, zaradi katere sta intervenirala, za nedostojno vedenje in žaljenje policistov, pa sta ji prekršek spregledala in jo zanj zgolj opozorila

Na Policijski upravi Maribor še pojasnjujejo, da je obravnavana ženska ves čas uporabljala zaščitno masko in ni bila v postopku zaradi nje. 

»Iz opisanega je jasno razvidno, da sta policista ves postopek izvedla korektno in v skladu z zakoni ter ob upoštevanju človekovih pravic. Policistka, ki je vodila postopek je bila do gospe še posebej spoštljiva in je gospe na koncu postopka, čeprav bi jo lahko oglobila, oprostila njeno vpitje in žaljenje policistov ter ji izrekla opozorilo. Tako ji je prihranila več kot 400 evrov, kar je mnogo, mnogo več, kot je znesek, zaradi katerega se je gospa razburila,« še dodaja Šadl.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Ivan (nepreverjen)

Sem rekel včeraj , policija ima vedno prav, hhhhaaaha 😂

mislimmmm (nepreverjen)

uf, kako napeta zgodbica

Default (nepreverjen)

Stara jugovicka dementna

Starejše novice