Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 5. avgusta 2020, ob 18.45 so hrvaški varnostni organi slovenske policiste obvestili, da je iz njihovega mejnega prehoda Macelj v gozd v smeri Slovenije pobegnilo šest tujcev.

Slovenski policisti so takoj blokirali celotno območje in danes ob 5.45 približno 200 metrov od mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje prijeli šest državljanov Maroka. Vse so takoj predali hrvaškim varnostnim organom.

V priklopniku se je skrivalo osem nelegalnih migrantov

Včeraj ob 8.40 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine odkrili osem skritih potnikov. Tujci so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Med njimi je bilo šest državljanov Maroka, en državljan Iraka in en državljan Egipta. Po končanem postopku so policisti tujce zavrnili nazaj na Hrvaško.

Čez mejo tam, kjer mejnega prehoda ni

Nedovoljen prehod državne meje so včeraj popoldne obravnavali tudi policisti Policijske postaje Gorišnica. V postopku so imeli štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopili na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so jih oglobili. V vozilu sta bila dva državljana Hrvaške ter dva državljana Bosne in Hercegovine. Državljana Hrvaške so policisti takoj predali hrvaškim varnostnim organom, državljana Bosne in Hercegovine pa bodo predali danes.

V zadnjem dnevu trije nedovoljeni prehodi državne meje

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 308 telefonskih klicev. Od tega je bilo 95 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 19 kaznivih dejanj, 16 prometnih nesreč I. kategorije, štiri prometne nesreče II. kategorije s štirimi lahko telesno poškodovanimi osebami in tri nedovoljene prehode državne meje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice