Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor. V tem času so policisti obravnavali kar štiri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj, 16. septembra 2020, ob 8.30 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje na podvozju priklopnega tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine odkrili skritega državljana Maroka. Tujec je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v Sloveniji.

Maročana so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Avstrijca čez mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku dva državljana Avstrije z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak.

Tujca sta državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to nista imela ustreznega dovoljenja, zato so ju polcisti oglobili.

Na Ormoškem zeleno mejo prestopili trije migranti

Včeraj popoldan so policisti na območju Policijske postaje Ormož prijeli dva državljana Kosova in državljana Albanije. Tujci so pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Vse tri tujce bodo policisti predvidoma danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Maročana v Slovenijo nedovoljeno vstopila že drugič

Danes, 17. septembra 2020, ob 1.20 so avstrijski varnostni organi slovenskim policistom zavrnili dva državljana Maroka, ki sta z vlakom potovala iz Slovenije v Avstrijo.

Obstaja sum, da sta tujca v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. V Sloveniji sta bila v začetku leta 2020 že obravnavana zaradi nedovoljenega prestopa državne meje in sta bila takrat predana hrvaškim varnostnim organom.

Tujca sta danes zaprosila za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so ju policisti prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice