Policija je 23. junija napovedala, da bo prizadevanja za zmanjšanje zlorabe prepovedanih drog med poletnimi počitnicami še okrepila s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi.

Policisti so se zavezali, da bodo še bolj prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov, kjer bodo posebej pozorni na morebitno preprodajo prepovednih drog. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so tako skupaj s policisti sedmih policijskih postaj, minulo soboto opravili poostren nadzor na javni prireditvi na Ptuju, ki jo je obiskalo veliko mladih.

Kar 17 zasegov prepovedane droge

Na prireditvenem prostoru so policisti in kriminalisti opravili 17 zasegov prepovedane droge konoplje. Po opravljenih ustreznih analizah zaseženih snovi in ko bodo zbrana vsa potrebna obvestila, bodo uvedli 15 t.i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Dva izmed storilcev sta bila mladoletna,  zato bo zoper njiju podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Iz PU Maribor so sporočili, da z osrednjim sporočilom »Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno« že načrtujejo nove, skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike. Preventivno akcijo sta podprla tudi mlada  nogometaša NK Maribor Dino Hotić in Luka Zahović ter v videu spodbudila mlade, naj počitnice preživijo aktivno in premišljeno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice