Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju Policijske uprave Maribor.

Danes, 13. julija, malo pred 1. uro zjutraj so policisti na Ormoški cesti na Ptuju ustavili voznika neregistriranega mopeda. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zato so vozniku vozilo zasegli.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik v telesu ni imel alkohla. Vendar pa je bil odrejeni hitri test za prepoznavo drog pozitiven na kanabis. Policisti so vozniku zato odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, kar pa je voznik odločno odklonil.

Med postopkom so policisti vozniku zasegli zavitek aluminijaste folije. V njej so bili posušeni rastlinski delci, za katere policisti sumijo, da so prepovedana droga konoplja.

Po opravljenem preliminarnem testu bodo policisti vozniku izdali odločbo v tako imenovanem hitrem postopku. Za cestno-prometne prekrške pa bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Tolikokrat je policistom zazvonil telefon

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 214 telefonskih klicev. Od tega je bilo 65 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 10 kaznivih dejanj, šest prometnih nesreč I. kategorije, eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 kršitev javnega reda in miru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice