Fotografija je simbolična.
Grozi mu do pet let zapora, če mu dokažejo krivdo.

Kako malo je treba, da lahko pride do tragedije, smo pred nekaj manj kot dvema mesecema lahko videli na primeru enoletne deklice, ki se je skorajda utopila v domačem otroškem bazenu v Ižakovcih v občini Beltinci. 

Otrok je bil v življenjski nevarnosti

Kot smo poročali pred časom, je bil Obveščevalno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota obveščen, da je bil v Splošno bolnišnico Murska Sobota pripeljan enoletni otrok z območja občine Beltinci, ki se je utapljal v otroškem bazenu na domačem dvorišču.

Hudo poškodovano deklico, ki je bila v življenjski nevarnosti, so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Deklica je nesrečo preživela brez posledic

Deklica je zdravljenje uspešno prestala in menda naj ne bi imela praktično nobenih posledic. V času njenega okrevanja so policisti in kriminalisti zbirali informacije, ob tem pa vložili tudi kazensko ovadbo zoper očeta deklice.

»V zvezi z utapljanjem otroka v Ižakovcih je na našem tožilstvu vložena kazenska ovadba zoper osebo J. P. zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti,« je potrdil vodja soboškega tožilstva Drago Farič.

Očetu grozi zaporna kazen

Okrožni državni tožilec Borut Horvat, ki mu je bila zadeva dodeljena, še ni sprejel odločitve glede vložene kazenske ovadbe. V kolikor bi se zadeva nadaljevala in bi bila očetu deklice dokazano kaznivo dejanje, mu grozi do pet let zaporne kazni.

Če pa bodo zadevo obravnavali kot malomarnost, grozi storilcu denarna kazen ali zapor do enega leta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice