Fotografija je simbolična.
Štajerski policisti so prijeli tri organizatorje nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj ob 4.42 v Mali Varnici ustavljali osebni avtomobil zagrebških registrskih oznak, ki je nezakonito vstopil v našo državo iz Hrvaške. Voznik je vozilo policije obvozil in s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Malemu Okiču. Še preden so ga policisti dohiteli, je vozilo ustavil, nato pa so on in šest migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo, pobegnili iz vozila.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so prijeli tri potnike iz tega vozila; dva državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Približno dve uri po dogodku so policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov prijeli še voznika, 27-letnega državljana Bosne in Hercegovine.

Malo pred osmo uro zjutraj je komandir Policijske postaje Podlehnik v Zgornjem Leskovcu prijel še preostale tri potnike iz omenjenega vozila; dva državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Državljana Bosne in Hercegovine bodo policisti kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so uporabili stinger

Skoraj istočasno, ob 4.47, so policisti Policijske postaje Podlehnik v Vidmu pri Ptuju ustavljali osebni avtomobil zagrebškega registrskega območja. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval do avtoceste, kjer se je vključil nanjo in zapeljal proti Mariboru. Avtocesto je zapustil na Hajdini in vožnjo nadaljeval proti Slovenski Bistrici.

Policisti so vozilo ves čas ustavljali, a se voznik ni ustavil, zato so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje - stinger. Voznik je s prebodenimi levimi pnevmatikami zapeljal s ceste in iz vozila pobegnil.

V njem je pustil osem poškodovanih migrantov, šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca.  Voznika bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom. Voznika,  33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, so policisti Postaje prometne policije Maribor prijeli  kmalu po nesreči. Na kraj so poklicali tudi reševalce, ki so dva tujca odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor, ostalim pa površinske rane oskrbeli na kraju nesreče.

Pestro je bilo tudi v Dolanah

Ob 4.50 so policisti v Policijske postaje Gorišnica v Dolanah ustavili še osebni avtomobil, prav tako zagrebškega registrskega območja, vozil je 38-letni Srb. V vozilu je prevažal šest državljanov Bangladeša in dva Pakistanca, ki jih je z vozilom nedovoljeno prepeljal iz Hrvaške. Srba bodo kazensko ovadili, ostale tujce pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Za vec Policistov (nepreverjen)

Policija ima prevec dela in premalo Policistov

Starejše novice