To so rezultati poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov na območju Policijske uprave Maribor.

V torek, 12. oktobra 2021, so policisti Policijske uprave Maribor v sodelovanju z mobilno enoto Finančne uprave Republike Slovenije, cestninskimi nadzorniki Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, inšpektorji inšpektorata za infrastrukturo in gospodarsko družbo za tehtanje vozil Cestel, na avtocesti A4 izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov.

Poostren nadzor je bil izveden na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so sodelujoči kontrolirali 41 tovornih vozil in en avtobus.

Pri petih voznikih tovornih vozil je bilo ugotovljenih 13 kršitev, cestninski nadzorniki Družbe za avtoceste Republike Slovenije so globo izrekli osmim voznikom, ki za vožnjo vozil po avtocesti niso uporabljali vinjete, ugotovljenih pa je bilo tudi deset voznikov, ki niso upoštevali spreminjajoče prometno informativne signalizacije na portalih avtoceste, ki je voznike vozil usmerjala čez nadzorno točko.

Vir: Policijska uprava Maribor

Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil sta izstopala dva kršitelja

Voznik češkega tovornega vozila s priklopnim vozilom je imel nepravilno naložen tovor, v vozilu pa ni imel vgrajene zapisovalne opreme - tahografa. 

Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik vozila, je predpisana globa v višini 3060 evrov.

Policisti so ugotovili tudi tehnično neizpravnost naprav za ustavljanje priklopnega vozila, ki ga je vlekel sedlasti vlačilec hrvaškega prevoznika. 

Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik priklopnega vozila, je predpisana globa v višini 2400 evrov. 

Vir: Policijska uprava Maribor

Vozili češkega in hrvaškega prevoznika sta bili izločeni iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa je bil odrejen tudi izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.

Znano je, da je na slovenskem avtocestnem omrežju dinamika prometa tovornih vozil največja, zato bodo policisti tudi v prihodnje skrb za zagotavljanje prometne varnosti namenili aktivnostim poostrenih nadzorov nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.

Vir: Policijska uprava Maribor

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice