Bežigrajski policisti so dvema 14-letnikoma, 13-letniku in 11-letniku zasegli več kosov petard po tem, ko so kljub mimoidočim sprehajalcem s psi in kolesarjem uporabljali pirotehnične izdelke z močnim pokom.

Policisti so jim zasegli skupno 106 kosov prepovedane pirotehnike, med katerimi je bilo tudi 24 kosov na videz neizpravne pirotehnike, iz katere se je zaradi iztrošenosti vsipal smodnik, ki bi se ob uporabi lahko prenesel na roke otrok in bi lahko povzročil hujše opekline.

Prav tako so ponovno pobirali petarde, ki so »zatajile«, misleč, da ni povzročen vžig, kar je skrajno nevarno ravnanje, ki lahko povzroči veliko škodo na njihovem zdravju.

Zoper dva 14-letnika bodo policisti zaradi kršitve Zakona o eksplozivih in pirotehničnih  izdelkih podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so ob tem poudarili, da nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe, kot so opekline, raztrganine rok in poškodbe oči, poleg tega ta moti živali ter onesnažuje okolje.

»S spreminjanjem pirotehničnega izdelka in nepazljivo uporabo se bistveno poveča možnost poškodb. Z lastno 'iznajdljivostjo' lahko dosežejo, da nedolžen izdelek postane nevaren. Ne dovolite jim takšne 'inovativnosti', saj so posledice lahko usodne- Ali so oslepitve, opečeni prsti, prestrašeni sosedi in materialna škoda vredni poka petarde? Starši, bodite pozorni,« opozarjajo policisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice