Policisti so v poostrenem nadzoru ugotovili 87 kršitev kolesarjev, ugotovljenih je bilo tudi osem kršitev voznikov e-skirojev. Kaj se je še dogajalo?

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so včeraj, okrog 23. ure, obravnavali voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,31 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. 

Policisti Policijske postaje Lenart pa so okrog 20.30 obravnavali voznico osebnega avtomobila - tudi ona je vozila pod vplivom alkohola. Napihala je en miligram alkohola na liter izdihanega zraka. 

Obema je bilo odrejeno pridržanje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Tujca na podvozju

Na podvozju tovornega vozila turških registrskih označb sta bila včeraj popoldne na Postaji mejne policije Gruškovje odkrita dva tujca. 

Državljana Afganistana sta bila predana hrvaškim varnostnim organom.

Ugotovili so 87 kršitev kolesarjev in osem kršitev voznikov e-skirojev

Policisti Policijske uprave Maribor so v torek izvajali poostren nadzor nad kolesarji in vozniki motornih vozil, ki ogrožajo kolesarje ter nad vozniki e-skirojev. 

Policisti so v poostrenem nadzoru ugotovili 87 kršitev kolesarjev, med katerimi je v dopoldanskem času na območju Policijske postaje Gorišnica izstopal kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola. Napihal je 1,16 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. 

Ugotovljenih je bilo tudi osem kršitev voznikov e-skirojev.

Ugodne vremenske razmere in vse toplejši dnevi na ceste privabljajo vse več kolesarjev in voznikov e-skirojev, zato je pomembno, da tako kolesarji, kot tudi vozniki e-skirojev in seveda drugi udeleženci v cestnem prometu ravnajo strpno, previdno in ko so udeleženi v cestnem prometu, upoštevajo cestno prometne predpise. 

Kaj se je še dogajalo?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 289 klicev, od tega 119 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije,
  • štiri povoženja divjadi,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega osem na javnih krajih in tri v zasebnih prostorih,
  • tri nesreče pri delu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice