Med 5. in 11. junijem je na slovenskih cestah potekal evropsko usklajen nadzor vožnje voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog.

Štajerski policisti so v času med 5. in 11. junijem z indikatorjem alkohola preizkusili 2.252 voznikov. Pod vplivom alkohola je bilo 49 voznikov, devet pa jih je preizkus odklonilo. Pri 25 voznikih je koncentracija znašala več kot 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

»Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi smo zoper dva voznika odredili strokovni pregled,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Tudi včeraj zvečer dva voznika pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Ormož so namreč okrog 21. ure v okolici Ormoža ustavili 51-letnika, ki je za volan sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na pihal je 0,95 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, zoper njega sledi še obdolžilni predlog.

53-letni voznik kolesa z motorjem pa je okrog 20. ure med vožnjo na območju Zgornje Velke v ovinku padel ter se pri tem huje poškodoval. Tudi on je vozil pod vplivom alkohola, in sicer je koncentracija znašala 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi pa še plačilni nalog.

Vozite le trezni

S poostrenimi aktivnostmi, predvsem na področju psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu, bodo policisti s ciljem doseganja ugodnejših prometno-varnostnih razmer nadaljevali tudi v prihodnje.

»Ne pozabite, vožnja pod vplivom alkohola ali drog izjemno poveča verjetnost za nastanek prometne nesreče. Zato vozite le trezni in pomagajte ohraniti dragocena življenja,« še opozarjajo štajerski policisti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice