Fotografija je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so v zadnjem dnevu obravnavali kar pet nedovoljenih prehodov državne meje.

Sinoči, 23. septembra 2020, okoli 20. ure so policisti v Pavlovcih ustavili kombinirano vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Litve.

V vozilu je prevažal kar 15 državljanov Bangladeša, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopek z ostalimi tujci še poteka.

V drugem kombiju je bilo 19 nelegalnih migrantov

Sinoči ob 21.25 so policisti na bencinskem servisu v Framu, ob avtocesti Gruškovje-Slivnica, ustavili kombinirano vozilo belgijskih registrskih oznak. Vozil ga je 31-letni Belgijec.

V tovornem delu vozila je prevažal kar 19 tujcev, ki so na nedovoljen način iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Gre za devet državljanov Egipta, pet državljanov Turčije, tri državljane Sirije, enega državljana Iraka in enega državljana Afganistana.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so policisti voznika pridržali. Tudi postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Še trije nedovoljeni prehodi hrvaško-slovenske meje

Včeraj popoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Hrvaške. Tujec je s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda. Za to ni imel ustreznega dovoljenja, zato so ga policisti oglobili.

Včeraj ob 16.45 so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrila dva skrita državljana Afganistana. Tujca sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Oba so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Sinoči ob 20.40 so policisti na območju Policijske postaje Ormož prijeli državljana Maroka, ko je ta na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

V zadnjem dnevu policisti obravnavali tudi poskus samomora in samomor

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejeli 436 telefonskih klicev, od tega je bilo 105 interventnih.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali 23 kaznivih dejanj, 16 prometnih nesreč I. kategorije, eno prometno nesrečo II. kategorije, deset prijav kršitev javnega reda in miru, štiri nesreče pri delu, en poskus samomora, en samomor in pet nedovoljenih prehodov državne meje. Iskali so tudi dve pogrešani osebi, obe so našli.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice