Fotografija je simbolična.
Objavljamo kronologijo pomembnejših dogodkov zadnjega dne na območju Policijske uprave Maribor.

Včeraj, 9. julija, popoldan so policisti na območju Policijske postaje Podlehnik prijeli tri državljane Afganistana. Tujci so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Sinoči so policisti na Ptujski cesti v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, pokazal je 0,69 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so izdali plačilni nalog, zoper njega bodo podali še obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na Slovenjebistriškem tatvina in požar vozila

Neznani storilec je med 5. junijem in 5. julijem letos z dvorišča stanovanjske hiše v Ljubečnem v občini Poljčane odtujil tam parkiran neregistriran osebni avtomobil. Vozilo je znamke Ford Fiesta, 1.3, letnik 1996, rdeče barve, številka šasije WF0AXXGAJATA85922. Materialna škoda znaša okoli 400 evrov.

Včeraj okoli 15.30 je med vožnjo po Ulici Pohorskega odreda v Slovenski Bistrici zagorel osebni avtomobil. Gasilci so požar pogasili, materialna škoda znaša okoli 3.000 evrov. Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Policistom je telefon zazvonil 244-krat

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 244 telefonskih klicev. Od tega je bilo 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje. Med drugim so obravnavali 19 kaznivih dejanj, 11 prometnih nesreč I. kategorije in eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice