Slika je simbolična.
Mariborski policisti poročajo o dogajanju v preteklem dnevu.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 364 klicev, med katerimi je bilo 105 interventnih dogodkov. 

Obravnavali so devet dogodkov s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari.  Nihče ni bil pridržan po določilih zakona o kazenskem postopku.

Obravnavali so tudi 23 prometnih nesreč. V eni prometni nesreči je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je bilo sedem prometnih nesreč z udeležbo divjadi.

Policisti so obravnavali 18 kršitev javnega reda in miru. Od tega 14 kršitev na javnih krajih in štiri kršitve v zasebnih prostorih. Eno osebo so pridržali do streznitve.

S ponarejenimi dokumenti želel vstopiti v Slovenijo

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so včeraj, okrog 17.45, na strateški mejni točki Gruškovje obravnavali državljana Rusije, ki je nameraval z uporabo ponarejene tuje listine vstopiti v Slovenijo. 

Policisti bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo na Ptuju. Po končanem postopku bodo tujca po določilih zakonika o Schengenskih mejah zavrnili nazaj na Hrvaško.

Tujce izsledili na vlaku 

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so včeraj, okrog 18.20, na lokalnem potniškem vlaku, ki vozi na relaciji Maribor - Špilje/Spielfeld-Strass (Avstrija) izsledili sedem državljanov Sirije in enega državljana Turčije. 

Vsi tujci so v postopku s policisti podali ponovno namero za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Okrog 20.15 so na lokalnem potniškem vlaku, ki vozi na relaciji Maribor - Špilje/Spielfeld-Strass izsledili tudi državljana Maroka, ki je pred tem nedovoljeno prestopil notranjo mejo Evropske unije med Italijo in Slovenijo. 

Tujec je v postopku s policisti podal ponovno namero za mednarodno zaščito in bil odpeljan v azilni dom.

Komentarji (1)

Sergej 22 (ni preverjeno)

V SLOVENIJI JE ITAK PRAVI ILEGALSKI TEKSAS

Starejše novice