Fotografija fanta - dostavljalca hrane, ki sedi na stopnicah cerkve Marijinega oznanjenja na Prešernovem trgu v Ljubljani, ob njem pa policista, ki mu pišeta kazen, je zaokrožila po družbenih omrežjih in sprožila val ogorčenja in obsojanja. 

Ljubljanski policisti so kaznovali dostavljalca, ki si je, kot navajajo pri njegovem delodajalcu, le privoščil burek med delovnim odmorom. A policija je dostavljalca oglobila, ker si kljub opozorilom ni želel nadeti maske, zatrjuje Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana.

Kaj se je dogajalo?

Po besedah policije sta v soboto, okrog 12.30, policista na Prešernovem trgu opazila občana, ki na javnem kraju ni uporabljal maske. Nato sta pristopila do njega in ga opozorila, naj si namesti masko. Šlo je z dostavljalca hrane pri podjetju Wolt, ki si je tam privoščil odmor za malico. 

»Ob zaznavi prekrška ali med samim postopkom moški ni jedel ali pil na javnem kraju. Kljub opozorilom pa si maske ni želel nadeti, zato mu je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe maske na javnem kraju,« so nam sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Z današnjim dnem stopa v veljavo odlok, ki prepoveduje uživanje hrane in pijače na javnem kraju. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice