Ogenj je v celoti uničil starejšo stanovanjsko hišo, ki je bila delno obnovljena. Družina trenutno najbolj potrebuje oblačila.

Okoli druge ure ponoči so bili celjski policisti obveščeni o požaru na Polžanski Gorci. Kljub hitremu posredovanju gasilcev bližnjih gasilskih društev, je ogenj v celoti uničil starejšo stanovanjsko hišo, ki je bila delno obnovljena. 

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah, Mestinje, Kristan Vrh, Zibika, Šentvid pri Grobelnem in Sveti Štefan so požar lokalizirali, pogasili ter požarno varovali gospodarsko poslopje in uto s kmetijskimi stroji vse do zgodnjih jutranjih ur.

Ogled kraja požara, v katerem je nastalo za okoli 60.000 evrov gmotne škode, bodo možje v modrem opravili v dopoldanskih urah današnjega dne. Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje hiša ni primerna za bivanje, ob hiši so zgorela tudi drva in grmičevje na površini 10 kvadratnih metrov.

Foto: PGD Šmarje pri Jelšah

Občina bo družini Jurše namenila 2000 evrov pomoči

Že v zgodnjih jutranjih urah si je prizorišče hudega požara ogledal župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš in družini Jurše obljubil takojšnjo pomoč ob nesreči, ki jih je prizadela ponoči. Družini bo občina namenila 2000 evrov in zagotovila pomoč z gradbenimi stroji pri odstranjevanju posledic požara. 

Družina trenutno najbolj potrebuje oblačila, so še sporočili iz občine.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice