Slika je simbolična.
Policisti mariborskega operativno komunikacijskega centra so med 6. uro včeraj in 6. uro danes na interventno številko 113 prejeli 190 klicev, od tega 62 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V zadnjem dnevu so mariborski policisti obravnavali:

  • požar, v katerem je nastalo za okoli 200.000 evrov škode,
  • devet kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in poškodovanja tuje stvari,
  • 13 prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami,
  • enemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli moped, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja,
  • deset kršitev javnega reda in miru, in sicer tri na javnem kraju in sedem v zasebnem prostoru, zoper dva kršitelja je bilo odrejeno pridržanje do izstreznitve.

Vzrok za požar še ni ugotovljen

Ponoči, okoli 2. ure, so v Mariboru zagorela vozila, parkirana v ograjenem prostoru.

Požar so do 4. ure zjutraj pogasili gasilci. V požaru sta dve kombinirani vozili zgoreli v celoti, štiri tovorna vozila po so bila poškodovana oziroma so zgorela delno.

Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 200.000 evrov. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara, vendar vzrok za njegov nastanek še ugotavljajo.

Iz garaže ukradel Yamaho

Štajerski policisti sporočajo še, da je neznani storilec v času od 12. marca 2021 do 20. marca 2021 na območju Šentilja na garaži odstranil ključavnico in iz garaže ukradel neregistrirano motorno kolo Cross, znamke Yamaha.

Z dejanjem je lastnik oškodovan za 3500 evrov. Policisti so opravili ogled kraja dejanja in pričeli z zbiranjem obvestil za ugotovitev storilca.

Starejše novice