Mariborski policisti so ponoči, med 30. aprilom in 1. majem, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov.

V poostrenem nadzoru je bilo z indikatorji alkohola preizkušenih 328 voznikov. Pod vplivom alkohola je vozilo 20 voznikov, pri štirih voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Pojdimo po vrsti ...

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v četrtek, 30. aprila popoldne, zaradi prehitre vožnje in nezanesljive vožnje, ustavili 61-letnika. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka

Ker se voznik ni strinjal z rezultatom preizkusa, mu je bil odrejen strokovni pregled. Moškega so pridržali do iztreznitve. Čaka ga še srečanje s sodnikom za prekrške.

Ta dan je največ 'napihal' 39-letni voznik tovornega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,91 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti Policijske postaje Ruše so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na Tržaški cesti v Mariboru pa so nekaj po polnoči ustavili še 32-letnega Mariborčana. Policisti Postaje prometne policije Maribor so ugotovili, da vozi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in pod vplivom alkohola, saj je 'napihal' 0,42 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozilo mu je bilo zaseženo.

V Pekrah so policisti Postaje prometne policije Maribor v petek ustavili 29-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola - 0,11 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Voznik se sprva ni zmenil za zvočne in svetlobne znake ter ni ustavil na znak policistov. Ko je to končno storil, je zapustil vozilo brez dovoljenja. Zoper voznika bo podan predlog sodniku za prekrške, ki bo odločil o usodi začasno odvzetega vozila, policisti pa so mu že na kraju izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja in vožnje pod vplivom alkohola.

V soboto je najvišje izmerjena stopnja alkohola znašala kar 1,21 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 52-letniku, ki so ga policisti Postaje prometne policije Maribor ustavili na Pobrežju, je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljna vožnja. Podan bo obdolžilni predlog pri pristojnem sodniku za prekrške.

Zvečer so policisti na Tržaški cesti ustavili še 36-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter z vozilom, na katerem je imel nameščeni različni registrski označbi. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,08 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vozilo in registrski tablici zasegli, vozniku pa izrekli globo. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni predlog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice