Slika je simbolična (foto: Bobo).
Policisti obveščajo, da se dogajajo posebno drzne tatvine.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v torek, 15. junija 2021, odvzeli prostost 43- in 49-letnima državljanoma Romunije, ki sta osumljena, da sta 9. in 10. junija 2021 v centru Ljubljane in v Mostah izvršila tri tatvine na posebno predrzen način

Ugotovljeno je bilo, da sta vse tri oškodovance opazovala pri dvigu gotovine v banki, nato pa jim sledila in čakala na priložnost, ko bosta oškodovancu lahko odtujila gotovino. 

  • V Mostah sta hodila za oškodovancem v trgovini, nato pa se je eden izmed njiju pri blagajni zaletel v oškodovanca in mu pri tem iz žepa odtujil nekaj čez 1000 evrov gotovine.
  • V drugem primeru sta oškodovanca zasledovala po centru Ljubljane, ga poskušala zamotiti z zemljevidom in spraševanjem o poti, pri tem pa je eden oškodovancu segel v jakno in mu poskušal odtujiti gotovino. Pri tem ga je oškodovanec zalotil, zato sta s kraja zbežala. 
  • V tretjem primeru sta se v lokalu približala oškodovancu za pultom, z glasnim vpitjem naredila zmedo, med tem pa je eden od storilcev segel v torbo oškodovanca in mu odtujil nekaj manj kot 1000 evrov gotovine. Oba sta bila včeraj privedena pred preiskovalnega sodnika, ki jima je odredil pripor.

Bodite pozorni

Policisti opozarjajo, da bodite pozorni pri dvigovanju gotovine, še posebej, ko gre za večje zneske, ki jih dvigujete na banki. 

Storilci so iznajdljivi in se na taka kazniva dejanja dobro pripravijo. Oškodovance vseskozi opazujejo, zato vedo, kam so spravili denar. Nato čakajo na primerno priložnost ali pa sami ustvarijo okoliščine, v katerih neopazno odtujijo predmete.

Največkrat gre za nedolžen »trk« med osebama ali pa storilci sprašujejo po poti, kjer z zemljevidom oškodovancu zakrijejo pogled. 

V kolikor ste v svoji bližini opazili osebe, ki se nenavadno vedejo, vas opazujejo in vam sledijo, bodite še posebej pozorni in o tem obvestite policijo na 113.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice