Pri delu v gozdu pri naselju Žitence v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah se je prevrnil traktor in poškodoval voznika.

Pri nesreči, ki se je zgodila včeraj ob 17.48 so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor, prostovoljnih gasilskih društev Sveti Jurij in Sveta Ana, ki so s tehničnim posegom rešili voznika izpod traktorja ter preprečili iztekanje goriva iz traktorja, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in varovanje.

47-letnik je v gozdu s traktorjem, na katerem je imel pripeto krožno žago, žagal drva. Ker v traktorju ni imel akumulatorja se je z njim spustil po hribu, z namenom, da spravi v pogon motor traktorja. Med tem pa je izgubil oblast nad traktorjem, ki je  pričel drveti po hribu in se prevrnil ter pod seboj stisnil voznika.

Traktor je bil neregistriran in ni imel vgrajenega varnostnega lokala  ali kabine. S kraja nesreče pri delu je bil voznik s helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel, hude telesne poškodbe. Policisti Policijske postaje Lenart bodo poslali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Maribor, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice