Slika je simbolična.
Policisti Policijske uprave Maribor so včeraj popoldne obravnavali poskus uboja v enem od vzgojnih zavodov.

Mariborski policisti so včeraj popoldne obravnavali poskus uboja v vzgojnem zavodu. Ena izmed varovank je z vzglavnikom skušala zadušiti drugo varovanko, ki je ležala v postelji. 

Med dejanjem je incident opazil en od zaposlenih, ki je napad ustavil. 

»Ker tako oškodovanka kot osumljenka spadata v kategorijo posebej zaščitenih oseb, več informacij o dogodku ne moremo posredovati,« so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Podoben incident že dvakrat lani

Spomnimo, da je do takih incidentov lani prišlo kar dvakrat. Prvi se je zgodil lanskega februarja, ko je 52-letna osumljenka v sobi zavoda poskusila zadušiti 63-letno sostanovalko. 

Sostanovalka jo je med dejanjem odrinila, osumljena pa je nato sobo zapustila. Po takratnem poročanju Večera bi naj do incidenta prišlo v Socialnem varstvenem zavodu Hrastovec. 

Naslednji tak incident se je zgodil le en mesec kasneje, ko je 36-letna stanovalka, v sobi na varovanem oddelku zavoda, poskušala vzeti življenje svoji 49-letni sostanovalki. 

Tudi ta primer se je zgodil v Socialnem varstvenem zavodu Hrastovec, po storjenem dejanju pa je osumljenka še naprej grozila z dokončanjem kaznivega dejanja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice